Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Vinnaren i grupp 5 - Florian Schäfer - Landets Ande

Vinnaren i grupp 5 - Florian Schäfer - Landets Ande

Vi är glada över att kunna presentera för er att den kreativa utmanaren som går vidare till finalen från grupp 5 är Florian Schäfer och hans entré "The spirit of the land" 🤩Detta betyder att Florian har säkrat en plats i finalen där han kommer att tävla för det stora priset att bli korad Helsinglight Creative Champion samt att få en exklusiv 1 veckas kreativ vistelse på Helsinglight AAiR för två personer.

"The spirit of the land” av Florian Schäfer

Helsinglight Creative Challenge har varit en så fantastisk upplevelse och kreativt äventyr för så många människor. För oss på Helsinglight har det varit så fantastiskt att se all kreativitet flöda och de fantastiska fantasivarelser som skapats hemma under dessa svåra tider som vi alla står inför. Den här utmaningen har inspirerat många kreativa människor, den har gett deras kreativitet ett lyft och även skapat en gemenskap av kreatörer som delar en stor passion för konst och skapande.

Det har gjorts en del enastående arbete i lera av alla utmanare som deltagit i Helsinglight Creative Challenge och det har alltid varit ett svårt beslut för Helsinglights jury att utse vinnaren i varje grupp. När vi fattade beslutet för grupp 5 fann vår jury att Florians skulptur och varelse "The Spirit of the Land" var väl utförd med några intrikata detaljer, intressanta former och fantastiskt kroppsspråk hos varelsen skapad i lera. Florian lyckades fånga känslan av ett magiskt, mystiskt väsen - ett vandrande, talande träd.”

Grattis Florian, vi är spännande att se vad du kommer att skapa i finalen i Helsinglight Creative Challenge!

 

Jag gillade att arbeta med ett nytt skulpteringsmedium för den kreativa utmaningen House of Helsinglight! Det är fascinerande att se de olika visionerna av ett tema av andra fantastiska artister och att tävla i en rolig och vänlig miljö. Ser fram emot framtida utmaningar och att hålla kontakten med denna fantastiska community! Tack så mycket för chansen att vara med.

 

Memory of the Ground

Vi kommer ihåg.

Sedan dina första steg tog din sort från träden ner till jorden, gick du på oss. Du tog vår yngel, grävde upp vår yta och begravde till och med den avlidne inom oss. Som löv föll från grenarna rann blod ner från dig och täckte jorden i århundraden. Du tog från oss, du gav oss. Fyllde oss med minnen, mening... och makt.


Som en osynlig grund för din existens samexisterade vi under dig, andades den inaktuella luften från dina lungor och gav jorden för din överhöghet. Vi förblev tysta och vilade.

Vi växte upp i din skugga, försvann i årstidernas cirkel och växte oss starkare. Vi såg dig från tusen ögon, observerade varje steg du tog. Och med kropparna kom förståelse. Även när du bröt igenom vår hud - på jakt efter det flytande guldet djupt i vår kropp, slösade du inte ens en enda tanke på konsekvenserna av dina handlingar.

Tiden har förändrats.

Vi lyssnade till de dödas ord. Vi blev starka och långa. Och nu har vår tid för en gång för alla kommit. Krypande kvistar kommer att viska namnen på de fallna och jordens andar kommer att sträcka sig uppåt mot jordytan. Grenar kommer att gå när vårt förflutnas förnyelse blir ett levande bevis på ditt dårskap. Vi kommer att hämta det du tog från oss. Vi är landets andar. Vi är många. Och vi minns.

- Florian Schäfer

Föregående artikel Nu lanserar House of Helsinglight sin Webbshop!
Nästa artikel Lär dig hur du skapar en zombie med FX Makeup under vår 1-dagars kurs

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen