Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Alternativ konsthall vid Helsinglight

Alternativ konsthall vid Helsinglight

Vi planerar för fullt för arbetet med att fortsätta få igång vår Alternativa Konsthall i Helsinglight! Vi siktar och hoppas att vi kommer att kunna lansera galleriet öppet i maj eller juni 2018! Kan inte vänta på att denna dag ska komma! Vi jobbar så hårt mot detta mål. Att öppna dörrarna till en unik plattform och arena för alternativ, subkulturell konst, musik och performance.

Ett unikt konstgalleri för subkulturell / alternativ konst och föreställningar

Vårt primära mål är att visa case och ställa ut alternativ/subkulturell konst, föreställningar, musik och upplevelser. Vi skapar ofta konstnärliga äventyr och evenemang ganska långt bort från den vanliga kulturen. Vi älskar att utforska och dela passionen och själen bakom det uttrycksfulla konstverket i den alternativa och subkulturella världen av konstnärer och artister. Det finns redan gott om arenor/plattformar/lokaler för den traditionella kulturen. Och det finns inte tillräckligt med arenor/plattformar för den subkulturella kulturen. Det vill vi ändra på. Det måste vi ändra på. Det kommer Helsinglight Alternative Art Gallery att ändra på.

De fantastiska synergierna när man blandar alternativ och traditionell kultur

Med detta sagt är vi dock inte främlingar eller emot traditionella konstverk, tvärtom. Vi älskar att kombinera och blanda traditionell kultur med alternativ konst/kultur. När du blandar dem båda och de delar samma plattform får du en mycket unik och intressant plats eller evenemang,
Besökaren från den traditionella kulturen kommer att få uppleva något de möjligen inte annars hade gått till, och vice versa för personen som är mer bekväm i den subkulturella världen.

Att blanda dessa två kulturer tillsammans öppnar fantastiska dörrar för nya möjligheter, synergier, samarbeten och konstformer att födas. Förutom det fascinerande mötet mellan människorna, inser de att det inte finns många skillnader alls, i själva verket delar de samma intresse, passion och hjärtslag för konst, musik, föreställningar...

Planer för den första utställningen - en blandning av alternativ och traditionell konst med Petra Shara Stoor

Petra Shara Stoor äger och driver Helsinglight tillsammans med sin sambo Fredrik Fernlund. Förutom att arbeta som SFX Makeup Artist är Petra också konstnär/målare och har sedan 2011 skapat både alternativa konstverk av dödskallar och ben samt målat mer "traditionell" impressionistisk konst. För att följa Petras taxidermy arbete kolla in hennes facebook för Skulls & Bones Artwork eller följ skullartist på instagram

Petra Shara Stoor blir den första konstnären att ställa ut och visa upp sina konstverk på Helsinglight Alternative Art Gallery. Hon arbetar för närvarande på en samling av akrylmålningar och hon kommer att skapa några nya konstverk av taxidermi för att vara en del av denna första utställning och lansering av ett nytt alternativt konstgalleri i mitten av norra Sverige.

Den första utställningen blir faktiskt ett mycket bra exempel på hur två kulturellt olika konstformer förenas och delar samma plattform, vilket skapar en intressant konstnärlig mix och unik kulturell upplevelse för besökaren att ta del av.

Planerar att öppna Helsinglight konsthall i maj/juni 2018

Vi kommer att hålla er uppdaterade när konsthallen lanseras öppet och när öppningskvällen för den allra första konstutställningen på Helsinglight äger rum. Vi kommer även i vår att börja ta emot intresseanmälan från konstnärer som vill ställa ut sina konstverk/uppträda i sommar på Helsinglight Konsthall. Mer information om det kommer också snart. Håll ögonen öppna!

Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen