Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresult av Mats Pettersson, tema: Goblin

Creative Challenge - Slutresult av Mats Pettersson, tema: Goblin

Grupp 1 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att presentera deras slutliga foton av karaktären de skapat. Temat för deras utmaning var att skapa en busig liten goblin i lera. En goblin med magiska förmågor som bor i de djupa mörka skogarna i Helsinglight. När vi har presenterat det slutliga arbetet från varje kreativa utmanare/deltagare i grupp 1 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att avancera och tävla i finalen senare.

Roskank - En slug skogsgoblin av Mats Pettersson

Skogs goblinen Roskank

(Roskank har fått sitt namn från en dialekt i norra Sverige, där Roskank betyder sned eller skev.)

Roskank är en mästerlig tjuv och tar olika uppdrag från skogens varelser. Roskank har också utfört vissa uppdrag åt människor. Roskank gillar att stjäla saker med högt personligt värde för den som blir rånad, såsom favoritsmycken, nycklar av olika slag (mest cykelnycklar), favoritfotbollen eller favorittröjan. Det har hänt att Roskank har tagit en barnfilt eller en äldre persons läsglasögon. Roskank gör dessa uppdrag eftersom ingen annan gör det eller kan göra det.

När Roskank gör dessa uppdrag brukar något annat oftast försvinna också, eftersom Roskank gillar att ta saker. Rykten säger att Roskank förvarar sina stulna varor i en övergiven bäverdamm, men Roskank säger att dessa rykten är falska.

Allt började när Roskank stal sin huva som han bär från sin egen mormor. Roskanks mormor var också en mästerlig tjuv. Huvan är täckt med mossa och mögel, men det är bra säger Roskank. Det ger bra kamouflage från sökande ögon och håller hundar och andra varelser med bra luktsinne borta. Det är lätt att gömma sig med den huvan.

Utrustningen som Roskank äger har han stulit. Dolken ägdes tidigare av en liten tomte som verkligen älskade sin dolk. En fe fick sin armborst stulen, som hon använder för jakt. En grävling förlorade sin rep med en krok, precis dagen innan grävlingen skulle på en bergsexpedition. Gripkloet stals från en gammal pyssling, som behövde den för att plocka upp saker från golvet. Pysslingen har ont i ryggen.

Folk har sagt att när de letar efter sakerna de har "förlorat" på ett konstigt sätt, har många känt sig iakttagna men aldrig sett någon. Då var det förmodligen Roskank som tittade på dem på avstånd med sina gula ögon och skrattade tyst för sig själv.
- Mats Pettersson

Det här var fantastiskt. Jag har inte använt chavant-lera så mycket tidigare och det var en rolig utmaning. Trots att vi var fem deltagare med samma tema så hade vi fem olika och briljanta idéer. Det var jätteroligt att se allas processer och idéer när de skapade sina figurer. En fantastisk möjlighet att träffa nya människor och skapa vänner. Jag hoppas att denna utmaning kan växa och kanske bli en årlig utmaning. Superkul, superkreativt och jätteroligt!

Mats Pettersson
Prop maker
Instagram: @matspettersson87

Föregående artikel Creative Challenge -Slutresultat av Dania Berggren, Tema: Goblin
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Kristin Danielsson, Tema: Goblin

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen