Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creating Baba Yaga Hut - Helsinglight Folklore hotell

Creating Baba Yaga Hut - Helsinglight Folklore hotell

Vi bestämde oss för att dela ytterligare en kreativ vision och ett projekt som vi har arbetat med och planerat ett tag med. Vårt arbete, drömmar och mål med Helsinglight är att skapa en unik och alternativ kulturdestination. En destination dit människor från hela världen kan komma för att skapa, bo eller besöka med unika konferens- och evenemangsmöjligheter.

En stor dröm och mål är att arbeta med den vackra skogen runt Helsinglight där vi vill skapa ett unikt, magiskt och alternativt boende för turister/besökare från hela världen. I allt arbete vi gör inspireras vi mycket av folksagor, myter och magiska berättelser, så även boendekonceptet behöver följa detta tema.

Därför kommer de magiska sagorna och berättelserna att inspirera oss även i detta projekt att skapa "Helsinglight Folklore Hotel". Planen är att det ska finnas en handfull fantasiinspirerade hus att bo i i skogen kring Helsinglight.

Baba Yaga Hut - House on Chicken legs

Baba Yagas hydda på Helsinglight

Det allra första huset vi är i planeringen av nu är att bygga och skapa "Baba Yaga-hyddan", inspirerad av berättelsen om häxan Baba Yaga, i den slaviska folkloren. Det finns olika versioner av Baba Yaga-häxberättelsen. Bara för att ge dig en inblick här är en kort sammanfattning av Baba Yaga. I det här projektet kommer vi att berätta mer om denna berättelse, men bara för att dela idén och inspirationen nu :)

De flesta berättelser om Baba Yaga säger att hon rider runt den mörka skogen i en gigantisk murbruk. Hon använder en mortelstöt för att mala upp benen på de människor hon äter. När hon flyger håller hon mortelstöten i höger hand och en kvast i vänster hand. Stötstöten fungerar som ett roder som styr henne. Kvasten torkar bort alla hennes spår så att ingen kan hitta henne.

Baba Yaga är mycket klok och sägs också vara väktaren mellan liv och död. Hon har makten att hjälpa eller såra någon som korsar hennes väg. De som söker hennes visdom, sanning och kunskap måste först utföra flera uppgifter. Om uppgifterna är klara kommer hon att ge sin hjälp. Om uppgifterna inte är uppfyllda, och den sökande inte har hittat ett sätt att fly, kommer hon att laga mat och äta dem.

Häxan Baba Yaga bor i den djupa mörka skogen. Hon bor i en hydda som är mer som ett djur än ett hus och den vilar på hönsben så att den kan röra sig i skogen för att undvika alla som letar efter häxan. Fönstren fungerar som spionögon som vakar över hennes skogsdomän och rapporterar allt de ser till Baba Yaga. Stängselstolparna runt kojan är byggda av gamla människoben. Människoskallar sitter ovanpå varje staketstolpe. När hennes hus flyttar snurrar det samtidigt som det avger ett skrikande ljud tills det kommer till ro med stönande och knarrande.

Så... tänk dig att övernatta i Baba Yagas hus, i den magiska, mörka skogen som omger Helsinglight. Vi vill övernatta där. Gör du? 🤩

Vi kommer att ladda upp mer information om denna process och skapandet av Baba Yagas hut på Helsinglight. Resan har börjat, det ligger ett kreativt, häpnadsväckande stort jobb framför oss, men vi kommer att få det här att hända.

Om du är intresserad av att kolla in några av de inspirerande bilderna vi har i en moodboard på Pinterest kan du göra det här: https://www.pinterest.se/helsi…/baba-yaga-inspiration-house/

Håll ögonen öppna!

Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen