Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Andreas Sundin, Tema: Hare, grupp 3

Creative Challenge - Slutresultat av Andreas Sundin, Tema: Hare, grupp 3

Grupp 3 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapades.Temat för deras utmaning var att skapa en nyckfull, lurig liten hare i lera. En hare med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. Vi gav dem också berättelsen om den svenska folklorelegenden "Mjölkharen" för att få inspiration av hur man skriver sitt berättande. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 3 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Andreas Sundin från Finland.

Den nyckfulla, knepiga lilla haren "Sture" av Andreas Sundin

 

Jag hade inte jobbat med lera på ett tag så att göra det igen var jättekul... Jag hade mycket stress i mitt dagliga jobb så att sitta ner och leka med lera på kvällen var så roligt och jag är verkligen inspirerade att göra fler projekt.

 

Sture

En gång fanns det en hare som hette Sture. Sture var ingen vanlig hare, nej han var en mjölkhare som stal mjölk från bönderna runt en liten stad i Sverige och han var ganska bra på det också. Han var så snabb att det enda bönderna såg av honom när han gick förbi dem var hans berömda berättelse, ett stort rött garnnystan. All den mjölken gick till häxan i skogen som inte ägde en egen ko. .

men en ödesdiger gryning när Sture skötte sitt lopp fick en bonde vid namn Jan-Roger grepp om toppen av Stures saga. Föga anade Sture att han visade vägen till häxkojan när han glatt hoppade hem.. Jan-Roger som var en fyndig man började snabbt följa det röda garnsnöret som ledde in till skogen..

Den morgonen när häxan hällde i mjölken till sin första kopp kaffe, knackade det högt på dörren. Så fort hon öppnade dörren visste hon vad som hade hänt när hon såg det röda snöret i Jan-Rogers hand. Men så hände ett mirakel som i de flesta berättelser av det här slaget. Jan-Roger såg rakt in i häxans ögon och hon tittade tillbaka på honom och det var allt som krävdes - det var kärlek vid första ögonkastet och de levde såklart lyckliga i alla sina dagar. Men vad hände med Sture kan man fråga sig. Han hade inte så stor tur eftersom han slutade som huvudrätt i en romantisk middag för två.

- Andreas Sundin

Andreas Sundin
instagram: @andreas.sundin

Jun 2 2020 at 9:35am

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Clara Lindberg, Tema: Hare, grupp 3
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Hannes Rhodin, Tema: Ekorre, grupp 2

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen