Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Clara Lindberg, Tema: Hare, grupp 3

Creative Challenge - Slutresultat av Clara Lindberg, Tema: Hare, grupp 3

Grupp 3 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapades.Temat för deras utmaning var att skapa en nyckfull, lurig liten hare i lera. En hare med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. Vi gav dem också berättelsen om den svenska folklorelegenden "Mjölkharen" för att få inspiration av hur man skriver sitt berättande. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 3 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Clara Lindberg.

Den nyckfulla, luriga lilla haren av Clara Lindberg

 

Så jag avslutar sällan mina egna projekt. Med för mycket tid och för många idéer går du bara vilse i all mosse av potential. Så, det roligaste med den här utmaningen var att, ja, utmana det! Inte själva tävlingsaspekten, utan att utmana dig själv i att använda ett (för mig) nytt material, ett fastställt tema och en deadline. Teman var mycket bra, i att vara både specifika och öppna för tolkning. Att se andra ge sina egna synpunkter på det temat var också en stor inspirationskälla!

The Skvader

Har du hört talas om skvadern?

Antagligen inte.

Men du har sett henne; i de uppgrävda tulpanerna i din trädgård, hålorna i din rabatt, bitmärkena i ditt äppelträd; i det svaga skratten under ljusa sommarnätter, tassavtryck på snöiga midvintertak, sjunger ekot av koherdars sånger över gröna ängar.

När skogen var ung var hon en enda hare – men smart och sorglös som ingen. Hon skrattade åt de stolta, fåfänga djuren runt omkring henne och stal deras vackra saker för att "lära dem om ödmjukhet och uthållighet".
Men, inte riktigt. Mest gjorde hon det för att det var roligt.

Först, från tjädern, stal hon vingar.
Inte längre bunden av marken, ingen kunde springa ifrån henne.

För det andra, från rådjuret, stal hon horn.
Med vapen vassa som svärd ville ingen fånga henne.

Till sist, från räven, stal hon huggtänder.
Nu var ingen planta säker; ingen smörblomma, korn eller björk utom räckhåll.

När människorna kom var ingen gladare än skvadern.

Stolta och fåfänga var de och smakade deras trädgårdar, och så började hennes glada sökande - aldrig mer skulle en söt liten tulpan vara säker, ingen gräsmatta perfekt, ingen planta utan signaturen från hennes huggtänder.

Det är inte förstörelse hon orsakar, bara små, besvärande problem; tillräckligt för att bli uppmärksammad, att bli irriterad på, att förbanna till dina grannar. Aldrig mer, aldrig mindre.

Och om du lyssnar noga kan du höra henne skratta åt dig, genom träd och gräs; en skugga i ögonvrån under dunkla sommarnätter.

- Clara Lindberg

Clara Lindberg
instagram: @lindormcrafts

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Hanna Gunséus, Tema: Hare, grupp 3
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Andreas Sundin, Tema: Hare, grupp 3

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen