Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Olga Maksimenko, Tema: Hare, grupp 3

Creative Challenge - Slutresultat av Olga Maksimenko, Tema: Hare, grupp 3

Grupp 3 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapades. Temat för deras utmaning var att skapa en nyckfull, lurig liten hare i lera. En hare med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. Vi gav dem också berättelsen om den svenska folklorelegenden "Mjölkharen" för att få inspiration av hur man skriver sitt berättande. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 3 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Olga Maksimenko från Storbritannien.

Den nyckfulla, knepiga lilla haren "Kori" av Olga Maksimenko

 

Tack igen för att jag fick delta i denna utmaning. Det har varit fantastiskt att få prova något nytt och vara en del av den kreativa processen under denna hemska lockdown-tid. Det har verkligen muntrat upp mig.

 


Kori

Kori är en pålitlig tjänare till sin skapare - häxa. Han har sett mycket och och har fungerat som mjölkhare för många mästare.

Även om Kori alltid är beredd på ett jobb och kommer att få saker gjorda, har han en liten svaghet. Det är den söta barken från björkarna som växer djupt inne i Helsinglights skogar. Ofta, på väg tillbaka till sin ägare, stannar han för ett snabbt mellanmål och minns:

”Det brukade vara annorlunda förr, du nu... Enklare tider. Enklare jobb. Din husse säger åt dig att stjäla lite mjölk från korna till den elaka gamla käringen från andra sidan kullen. Det var en no brainer - du går till kon, du får mjölken - du kommer tillbaka. Easy peasy.. Men nu... nu! Åh, låt mig berätta, dessa nya trender... Vet du vad mästaren frågade mig den här gången? Låg fetthalt, extra froffig, mandel- eller sojamjölk? Jag menar vad är det för ko? Soja? Är det en ras? Eller mandel? Hur mjölkar man ens en mandel?

Och hur kan en ko lägga mjölk i små plastmuggar?

Tiderna förändras, jag säger er..

- Olga Maksimenko

Olga Maksimenko
instagram: @himimaks

Föregående artikel Hyr Helsinglight vackra konstgalleri
Nästa artikel Martin Nilsson - Går med i teamet Helsinglight som projektledare

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen