Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Robin Tynan, Tema: Ent, grupp 5

Creative Challenge - Slutresultat av Robin Tynan, Tema: Ent, grupp 5

Grupp 5 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats. Temat för deras utmaning var att skapa en entré i lera, med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat det slutliga arbetet av varje kreativ utmanare/deltagare i grupp 5 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Robin Tynan, kreativ utmanare, grupp 5.

"The Story Keeper” av Robin Tynan

 

Sedan jag bodde på Helsinglight 2019 har jag älskat deras kreativitet och stöd till kreatörer. The Creative Challenge har varit en fantastisk möjlighet att tänja på mina kunskaper och prova något nytt samtidigt som jag lär känna andra artister. Helsinglight har gett oss stort stöd och energi för att verkligen göra något roligt och intressant. Glad att vara en supporter till Helsinglight!

 

The Story Keeper

Det finns ett gammalt idegran i skogen vid ditt hus. Dess rötter sprids som långa lemmar över jordgolvet medan ljuset skiner genom dess bågar. De säger att trädet är magiskt. De säger att trädet viskar historier när vinden blåser genom dess barr. De säger att den samlar berättelser om de döda.

Dessa långsträckta rötter letar efter varje varelse som dör i den skogen. När köttet förfaller blir det näringsämnen som matar trädet och gör det starkt. När kroppen förfaller absorberas varelsens berättelser och minnen av trädet och hålls i dess grenar.

Människor besöker trädet och följer en rot som en stig. Många lämnar erbjudanden. Vissa talar till trädet som om de pratar med förlorade nära och kära. Andra ställer frågor i hopp om att kunskapen om tusen varelser ska ge det svar de behöver. Vissa säger att trädet ler. Vissa säger att det bara är inbillning. Vissa säger att trädet talar. Vissa säger att det bara är vinden. Men folk besöker fortfarande och rötterna växer fortfarande.

Du har aldrig vetat vad du ska tro. Det är nog bara ett gammalt träd och en tröstande historia men det finns något magiskt här och rykten om alla möjliga andar som bor i skogen. Det skadar inte att respektera det när du råkar ut för det i skogen. Åren går: du begraver dina älskade husdjur i skogen när de dör. När din far dör sprids hans aska i skogen han älskade. Ditt liv fortsätter och idegranen växer.

En dag när världen blir kaotisk, med krig och förtryck, global uppvärmning och djur som dör, sjukdom och rädsla sprider sig snabbt, inser du att du måste ta reda på vad du ska göra. Det finns en levande varelse som kanske innehåller svaren. En uråldrig idegran, vars rötter slingrar sig genom skogen. Du tar dig dit tyst och uppskattar det varma ljuset och melodin av fågelsång. När du når den tittar du på den vridna stammen innan du försiktigt erbjuder din bästa kompost. Du spårar konturerna och formerna och ser saker som kan vara ben eller fossiler fångade i den mäktiga idegranens bark. Du tar ett djupt andetag, tittar upp och frågar "Hur gör vi det här bättre? Vad kan du säga mig av allt du har lärt dig?”.

Minuterna går och man tror att det kanske bara var fabler och att det här bara är ett träd. Men när du sitter tystnar fågelsången och susandet av vinden i grenar låter mer harmoniskt, mer ordnat. Du tittar upp på trädet ännu en gång och ser de virvlande knutarna och vridningarna av bark som omarrangerar sig till ett ansikte. Med en spricka av bark öppnar ögonlocken och snälla träögon stirrar på dig. De verkar överväga dig. Sedan hörs ytterligare ett splittrande ljud när de leende läpparna delar sig och sorlet av grenar och löv blir en klar röst.

"Jag kommer att berätta historierna om mina rötter.


- Robin Tynan

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Marc Willems, Tema: Ent, grupp 5
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Jonas Öhman, Tema: Ent, grupp 5

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen