Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Jonas Öhman, Tema: Ent, grupp 5

Creative Challenge - Slutresultat av Jonas Öhman, Tema: Ent, grupp 5

Grupp 5 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats. Temat för deras utmaning var att skapa en entré i lera, med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat det slutliga arbetet av varje kreativ utmanare/deltagare i grupp 5 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Jonas Öhman, kreativ utmanare, grupp 5.

"The tale of Njuru Rag” av Jonas Öhman

 

Så jag gick med i The Creative Challenge. Bästa beslutet denna Covid 19-period. Jag har följt Helsinglight länge. Att finna deras arbete och plats mycket inspirerande. Jag har inte besökt dem än. Men denna utmaning var ett första smakprov och skapade verkligen en längtan efter mer. Mycket bra arrangerat. Inspirerande teman och bra instruktioner. Jag skulle inte tveka att göra detta igen. Och kan säkert rekommendera den.

The tale of Njuru Rag

Det var länge sedan. Djupt inne i Helsinglights skogar. Shamanen Njuru Rag hade tagit sin tillflykt i skogen. Jagad för att vara en trollkarl. Där inne i skogen. Hans kunskap växte sig starkare. Träd, djur. Ingenting var konstigt för honom. Så en dag. Det var i den varma sommaren. Värmen steg och luften darrade.

Men så helt plötsligt. Himlen blev svart. Svart som natten. Åska uppstod. Och blixtar målade himlen. Han hittade skydd nära en gammal ek. Eller så trodde han. En mäktig smäll fick hans öron att ringa. Sedan kom The Bolt. Ett massivt ljus som kastade honom mot trädet. Det brände honom. Det brände trädet. Att smälta ihop dem. Så plötsligt en spricka. Barken delade upp sig. Shamanernas huvud sprack upp och De två varelsernas sprit kom ikapp tillsammans i trädet. Kraftiga kalla regndroppar föll i ett intensivt regn. Trädet förseglade. Andar instängda.

Sedan tog det stopp. Tyst. Ingenting. Åren gick. Trädet växte. Men en ny varelse föddes. Det av träd och människa. Kunskap om moder natur och medvetenhet om allt levande och lusten att hjälpa dem fick den att slita sina rötter från jorden. Vandra i skogen. Alltid skydda den och dess invånare.

- Jonas Öhman

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Robin Tynan, Tema: Ent, grupp 5
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Florian Schäfer, Tema: Ent, grupp 5

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen