Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Emma Dzakula Karlsson - Ny medarbetare på Helsinglight

Emma Dzakula Karlsson - Ny medarbetare på Helsinglight

Denna vecka tänkte jag presentera mig själv. Emma Dzakula Karlsson heter jag och har sedan några veckor tillbaka arbetat på Helsinglight. Jag kommer ursprungligen från Stockholm och flyttade till Hudiksvall med min familj för ca 5 år sedan. Jag är sjuksköterska med specialistexamen och har jobbat i mer än 10 år inom vården. Förra året beslutade jag mig dock för ändra riktning och efter ytterligare en vidareutbildning föddes DK-kliniken.

Trots min mer akademiska utbildning bor det en estet inom mig.Jag har alltid sjungit, dansat, tecknat, skrivit och skapat. Även om jag inte på något sätt kan kalla mig konstnär så njuter jag av kreativa processer och jag älskar att skapa helhetskoncept av alla dess slag. Jag har en stor svaghet för det mörka, magiska och teatraliska och under min estetiska storhetstid var King Diamond min stora idol. Även om jag ger mig själv mindre plats för detta idag, (mamma är extra glad över att jag inte längre har corps paint och skinnrock) så lever behovet av kreativa uttryck kvar och vissa perioder river det mer kraftfullt är är fysiskt påtagligt.

Men hur har då denna Stockholmsjänta hamnat ute på Helsinglight?

Jag träffade Petra Shara Stoor för några år sedan efter att vokalgruppen Dimmerar`yn la upp en förfrågan om en ny medlem på sociala medier. Med mina rötter i rocken var denna typ av stämsång någonting helt nytt, men med tanke på rysningarna jag fick - dels sången - men kanske framför allt av helheten visste jag att jag hade landat i mitt rätta element. Jag fick även glädjen att medverka på Midvinterglöd två gånger innan glöden fick gå i vila. Första året blev jag fullkomligt överrumplad av storleken på detta event. Det var en helt ny, alternativ värld som hade byggts upp som var skräddarsydd för det mitt sinne längtat efter. Jag saknar fortfarande magin som skapades.

Att få vara en del av Helsinglight ger mig tillfredsställelsen i att vara en liten del av någonting väldigt stort. En plats för alternativa uttryck och fritt skapande. En plats där jag kan få njuta.

Föregående artikel FX Artist Calum MacDonald - Nästa på Helsinglight AAiR
Nästa artikel Fredrik Lindgren - Kreativ praktik på Helsinglight

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen