Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Fredrik Lindgren - Kreativ praktik på Helsinglight

Fredrik Lindgren - Kreativ praktik på Helsinglight

Vi vill presentera Fredrik Lindgren som har kommit till Helsinglight för att göra sin examensproduktion. Från att ha haft en dröm om att bli ortopedtekniker med Halloween som favorithögtid växte sig intresset för att skapa kostym och masker sig starkare. Han flyttade därför från Umeå till Skellefteå för att påbörja sin utbildning inom filmdesign med inriktning attributmakare.

Fredrik träffade Petra Shara Stoor och Fredrik Fernlund under mässan Nordsken i Skellefteå förra året. Helsinglight hade en monter på mässan och Fredrik fastnade för stilen på Helsinglights konstform och Petra Shara Stoors coola masker. Att Petra Shara Stoor och Fredrik Fernlund var trevliga och lättsamma att ha att göra med gjorde att han inom kort hälsade på Helsinglight för att se över möjligheten att göra sin examensproduktion hos dem. Sagt och gjort och nu är han på plats för att stanna i ca 8 veckor.

Eftersom Helsinglight är i uppbyggnadsfas ser Fredrik sin chans att få fler erfarenheter här än att vara på ett väl etablerat företag. Han får nu ta del av värdefull kunskap om hur man bygger upp ett nytt företag och varumärke. Han ser även fram mot att testa nya tekniker för maskskapande. Medan vi sitter och pratar sitter Fredrik och skulpterar en dödskalle till ett av Helsinglights många projekt, Baba Yagas hus. Utmaningen är att få den att vara mer än bara en dödskalle - den ska också andas Helsinglight.

Föregående artikel Emma Dzakula Karlsson - Ny medarbetare på Helsinglight
Nästa artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen