Gå vidare till innehåll

Språk

Land

FX Artist Calum MacDonald - Nästa på Helsinglight AAiR

FX Artist Calum MacDonald - Nästa på Helsinglight AAiR

FX artist Calum MacDonald kommer att vara nästa kreativa artist som provar Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence på House of Helsinglight, 21 februari-13 mars 2020.

Calum MacDonald är en FX-industriproffs baserad i Skottland där han driver Gibbet FX som tillhandahåller FX Makeup, design och rekvisita till alla delar av den lokala industrin. Han har över 20 års erfarenhet av FX och hans sanna passion är att bygga och skulptera. Under de senaste fyra åren har han också hållit kurser utformade för att få människor mer intresserade av FX och i alla aspekter av den kreativa fantasiprocessen. Hans passion är kärnan i att köra FX-kurser på Gibbet FX.

Jag bara älskar att se eleverna bli inspirerade och få självförtroendet att prova själva.

Calum MacDonald startade initialt FX-kurserna på grund av bristen på högkvalitativa FX-kurser i Skottland. Hans tankar bakom Gibbet FX var inte bara att nå människor som vill göra det i filmbranschen utan också att nå de som har stor talang men vill göra det för att det är roligt.

" Jag är mycket glad att kunna säga att jag får ganska många återvändande studenter och ett antal av dem har arbetat heltid i branschen på produktioner som Outlaw King, The Avengers och Outlander för att nämna några. det är särskilt givande eftersom de hade liten eller ingen erfarenhet innan de kom till Gibbet FX. Får mig att tro att jag måste göra något rätt!"

Calum MacDonald såg en vistelse på Helsinglight AAiR som en fantastisk chans att inte bara ha ett aktivt utbyte av talanger i en arbetsmiljö utan också att knyta större band av tvärkulturellt och internationellt samarbete mellan Skottland och Sverige. Därför kontaktade han Creative Scotland för finansiering för att komma till AAiR på Helsinglight. Vi är mycket glada över att de bestämde sig för att välja Calum till vårt art in residence-program på Helsinglight.

FÖLJ CALUM MACDONALD PÅ SOCIALA MEDIA:

Instagram: https://www.instagram.com/gibbetfx

Vill du testa Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence?

Vi har några fler platser tillgängliga för att vara med i vår testgrupp för Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence. Läs mer om vårt projekt för AAiR och ansök om att bli en del av vår testgrupp!
Vi letar efter alternativa kreativa/kulturarbetare inom genrerna:

 • Musik
 • Cosplay (tillverkning av kostym/rekvisita)
 • FX Art (FX Makeup, Masker, Animatronics etc)
 • Podcasters
 • Författare
 • Forskare
 • Illustration
 • Influencers
 • Videograf
 • Skulptörer
 • Tatuerinskonstnärer


För frågor - emaila petra@helsinglight.com

HELSINGLIGHT AAiR - ALTERNATIVE ARTIST IN RESIDENCE HAR STÖD FRÅN KULTURBRYGGAN

*Kulturbryggan (Kulturbryggan är en alternativ finansiär som genom att tilldela bidrag till projekt främjar förnyelse och utveckling inom kulturområdet i hela landet.)

Föregående artikel Martin Nilsson - Går med i teamet Helsinglight som projektledare
Nästa artikel Emma Dzakula Karlsson - Ny medarbetare på Helsinglight

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen