Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Den mexikansk-brittiska specialeffektsdesignern och fotografen Rubén Gerardo Alfaro Moreno och assistenterna Laura Alfaro Moreno & Monica Rodriguez Rodriguez också från Mexiko stannade på Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence, 22-30 november 2019. Detta är vad de hade att säga om sin vistelse och erfarenhet på House of Helsinglight.

Thoughts and Reflections by Myrkky Photography

Vår tid på House of Helsinglight var en stor och mycket unik upplevelse. Jag ansökte till Helsinglight för AAIR från London, Storbritannien, på sommaren, och några veckor senare fick jag ett e-postmeddelande från Petra som uppmanade mig att stanna på Helsinglight för att skapa ett projekt som jag har velat göra länge. T

Projektet bestod av skräckfotografi baserad på skandinavisk mytologi. Vi bestämmer datumen till slutet av november och början av december. Redan från början var Petra fantastisk och hjälpte oss att reda ut allt vi behövde innan vi kom. Jag reste med min syster Laura och min vän Monica som kom hela vägen från México speciellt för den här resan för att vara mina assistenter och modeller för fotograferingarna jag hade i åtanke. Dagen vi kom fram hämtade Fredrik oss och vi begav oss mot Helsinglight för att träffa Petra, deras 1-åriga dotter Liv och 2 grymt galna hundar, Dash & Nox.

Från ankomstögonblicket var vi imponerade av Helsinglight och att anlända efter mörkrets inbrott gjorde det ännu mer av en upplevelse. Huset, som tidigare användes som skola, är enormt. Vi fick en rundtur i huset, bottenvåningen som består av ett mycket trevligt galleri för evenemang och utställningar, Special Effects-verkstaden som är otrolig och på 1:a våningen, den nyrenoverade lägenheten som används för AAIR-gäster. Lägenheten är vacker och mysig, och har allt du någonsin kommer att behöva för din vistelse på Helsinglight.

När Petra och Fredrik gick packade vi upp och eftersom det var strax över midnatt, vad passar bättre för att få inspiration till skräckfotografering än att ströva runt i Helsinglights övergivna rum med facklor. Platsen blev ännu mer spännande! Vi hittade 4 rum som inte är renoverade ännu och var den perfekta uppsättningen för några av mina bilder, det fanns också ett loft med många studentbänkar i trä från 1920 som vi senare använde för en av bilderna vi tog i samma utrymme.

För vår vistelse hade killarna ordnat en hyrbil att använda under hela vistelsen, det var väldigt praktiskt att gå och shoppa mat och även för att ta sig till närliggande städer som Hudiksvall och Sundsvall. Våra dagar ägnades mest åt att fotografera och retuschera direkt efter fotograferingarna. Det finns så mycket att ta in då Helsinglight ligger i ett område där man är omgiven av skog och sjöar. Det finns mycket utrymme att använda precis innanför Helsinglights väggar. Även om vi bara besökte 9 dagar och 2 av dessa dagar bara spenderades på att resa till och tillbaka från Helsinglight, lyckades jag göra 11 fotograferingar på 7 dagar och jag har fortfarande kom tillbaka och önskade att jag kunde ha skjutit mer men det kommer en annan gång att göra mer.

Kreativt samarbete med House of Helsinglight & Myrkky Photography

Petra och Fredrik var fantastiska under hela vår vistelse, det var fantastiskt att se dem varje dag och få en pratstund eller en fika när det var möjligt eftersom de också var upptagna med sina projekt. Vi hade också en chans att göra en fotografering med dem båda som vi alla var väldigt nöjda med.

Under vår vistelse hade vi 3 dagar av regniga dagar men strax efter att vi hade snö under resten av vår vistelse var det den perfekta miljön för att fotografera utomhus, något som i London skulle ha varit omöjligt att återskapa. Jag fick även mitt ansikte gjutet i gips av Petra och min syster Laura och kompisen Monica hjälpte till med hela processen.

Huset ligger också väldigt nära en mycket fin sjö som nästan var täckt av inlandsisar, jag måste säga att jag sedan innan jag reste till Helsinglight hade i huvudet att göra representationen av Näcken, en vattenanda, ja, det gjorde jag. hoppa i sjön och efter en och en halv minut var jag uppe ur vattnet och kände mig som en isbit av smärta och kände nålar, ändå tror jag att om jag inte skulle ha gjort det så hade det varit det enda något jag hade ångrat att jag inte gjorde.

Hudiksvalls tidning gjorde en intervju med Rubén om hans projekt på Helsinglight

Sista dagen under dagen hade vi besök av en reporter från lokaltidningen som ville göra en intervju om Myrkky Photography och House of Helsinglight, vi hade jätteroligt att prata om hur vi alla kom dit vi var då. , pratar om själva fotograferingarna, vad planerar vi i framtiden och om allt som Helsinglight jobbar på för tillfället.

D R A U G -

Viking horror movie

Den kvällen på Helsinglight hade vi en filmvisning av en vikingaskräckfilm i galleriet vilket var ganska coolt. Vi fick träffa många kreativa och personer som var inblandade i filmen, tog en fika och pratade innan filmen och även efter. Det var perfekt att träffa nya människor med liknande intressen.

Kolla upp vikingfilmen DRAUG:

www.draugmovie.com
facebook.com/draugmovie
bit.ly/buydraug

Vi vill än en gång tacka Petra och Fredrik för denna otroliga och unika upplevelse. Att besöka Helsinglight stärkte min fantasi och kreativitet eftersom jag inte har sett den på några år, att vara där ute eftersom det skulle kunna placeras mitt i ingenstans, utan någon som stör dig och bara sitta och skapa är helt enkelt en dröm som går i uppfyllelse , och även om vi kom som en grupp på 3 för att arbeta i det här projektet tillsammans, var alla saker vi skapade extraordinära. Ser fram emot att komma tillbaka igen till House of Helsinglight någon gång snart. Önskar er allt gott och saknar er redan! Rubén Gerardo Alfaro Moreno (MYRKKY PHOTORGAPHY) Laura Alfaro Moreno Monica Rodriguez Rodriguez

www.myrkky.com

IG: @myrkky_photography
IG: @myrkky_horror_photography
FB: @myrkky.photography

Kulturbryggan
Föregående artikel Fredrik Lindgren - Kreativ praktik på Helsinglight

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen