Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Helsinglight Alternative Artist in Residence

Helsinglight Alternative Artist in Residence

Vi håller på och planerar många projekt samtidigt. En av dem är att sätta upp ett program för Alternativa Artister in Residence på Helsinglight, (AAiR).

Att vistas i naturen kan sänka stressnivåerna, öka din mentala hälsa, innovativt tänkande och kreativa processer

Vi är baserade på den vackra landsbygden i Hälsingland, mitt i norra Sverige. Fantastisk natur bokstavligen runt hörnet. Vi har grävt djupare i ämnet natur och välbefinnande och vi hittar hela tiden studier och forskning som pekar på fakta att att vistas i naturen kan sänka stressnivåer, öka din mentala hälsa, innovativa tänkande och kreativa processer.

En växande mängd studier tyder också på att att vara runt och hänga i naturen också kan stärka ditt immunförsvar, din lycka och ditt fokus. Detta är något vi vill fördjupa oss ännu djupare i eftersom detta är en del av vår idé för vår kreativa retreat och Alternative Artists in Residence på Helsinglight.

På andra våningen i vårt hus finns en liten lägenhet som vi kommer att förvandla till både konststudio/konstnär i residens kreativt utrymme/lägenhet. Detta kreativa utrymme kommer vi att hyra ut till konstnärer som vill komma iväg och skapa i en konstnärlig och fantastisk miljö på vårt vackra Helsinglight. Det kommer att finnas möjligheter att ställa ut konstverk/uppträda i vår konsthall samt att organisera eller vara med i workshops/klasser etc om man så önskar. Vi kommer att undersöka dessa detaljer senare.

Intresserad av att vara en del av vår Alternativa Artist in Residence?

Tycker du att detta låter intressant? Vill du vara en del av detta program och få möjlighet att hyra en konststudio och kreativt utrymme på Helsinlight AAiR (Alternative Artist in Residence)? Skicka ett mail till oss där du berättar lite om dig själv, vilken typ av konst du skapar och varför du skulle vilja vara en del av detta.

Konststudion är ännu inte igång men vi kommer att hålla er uppdaterade med information angående renoveringsprocessen och när vi slår upp dörrarna till vårt kreativa slott och bjuder in den första konstnären att komma och bo, skapa och njuta av de konstnärliga äventyren kl. Helsinglight.

Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen