Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Nya FX kurser i höst!

Nya FX kurser i höst!

Vi kommer under hösten och vintern att introducera nya kurser och workshops hos House of Helsinglight. Allt från skapande av masker i silikon, lösa delar (prosthetics) avgjutning av ansikte i gips (Lifecasting), fantasy hattskaparkurs, grundkurs i burlesk mm. Vi får återkommande frågor kring våra kurser, vart vi finns, boendemöjligheter, vilket språk kurserna hålls på mm. Så vi hoppas att vi med detta blogginlägg kan hjälpa till att besvara några av frågorna. Detta blogginlägg blir både på svenska och engelska.

AKTUELLA KURSER SOM GÅR ATT BOKA

2-dagars life-casting

  • Okt 26-27

Mer information & bokning
Facebook event eller Eventbrite

10-dagaras silikonmaskskapande

  • Nov 28e - Dec 8e

Mer information & bokning
Facebook event or Eventbrite

FRÅGOR OCH SVAR

VART FINNS VI?

House of Helsinglight ligger beläget i vackra Vattlång, i Nordanstigs kommun i norra Hälsingland. Vi befinner oss ca 20 min ifrån Hudiksvall och 45 min ifrån Sundsvall. Närmsta tågstation finns i Hudiksvall.

HUR RESER MAN TILL HELSINGLIGHT?

Kommer man med bil är adressen Vattlång 114, 82991 Ilsbo. Väljer man att åka tåg eller buss så är närmsta stad Hudiksvall. Från Hudiksvall går det X-trafik bussar mot Vattlång, där närmsta busshållsplats är 2 km ifrån House of Helsinglight. Hör bara av er så hjälper vi er med resor och upphämtning om det inte finns anslutande bussar från Hudiksvall. Eller upphämtning vid närmsta busshållsplats i Vattlång. Vi hjälper er gärna med planering av era resor till oss.

VART FINNS DET BOENDE?

En nyhet som vi precis lanserat är att vi kommer att erbjuda boende på plats på Helsinglight för de som går kurs hos oss. Boendet ingår för alla kursdeltagare i en gemensam sovsal med våningssängar med plats för 10 personer. Det enda du behöver ta med dig är egna sängkläder och handduk. Önskar man annat boende (eget rum) så finns det möjlighet att hyra vår konstnärslägenhet (rymmer 3 personer och det är först till kvarn där) , hör av er till oss för prisuppgift på det boendet. Det finns även hotell i Nordanstig eller Hudiksvall som vi kan tipsa om, eller AirBnB med uthyrning av hus i Nordanstig.

MAT UNDER KURSEN?

Vi har microvågsugnar och kokplattor för enklare matlagning samt grillklot utomhus. Närmsta mataffär, pizzeria mm finns ca 10 min bilväg ifrån oss i Harmånger, eller 20 min till Hudiksvall. Kylskåp med frys finns även på plats. Under kurserna är det fri tillgång av kaffe och te. Det finns även snacks, godis, läsk mm att köpa på plats av oss.

VAD INGÅR I KURSAVGIFTEN?

Alla våra kurser hålls av professionella och yrkesarbetande lärare med stor kompetens och kunskap inom området för att ge dig bästa möjliga kunskap och erfarenhet. Allt material som behövs under kurserna för den produkt du ska skapa ingår (extra rekvisita ingår ej) samt de verktyg du behöver använda under kursens gång. Boende för alla deltagare ingår i gemensam sovsal. Du får även medlemskap i House of Helsinglight FX Community, vilket berättigar dig till 20% rabatt på alla kurser du vill gå hos oss framöver.

Det finns även möjlighet till att beställa och köpa material och verktyg genom oss om du vill fortsätta arbetet på egen hand hemma. Under våra kurser ordnar vi även gemensamma aktiviteter kvällstid såsom grillning, filmkvällar, möjlighet till att boka in sig på hästridning eller andra utomhusaktiviteter som finns under olika säsonger. En del kurser innehåller även professionell fotografering av slutarbetet. Du tar även med dig hem den produkt du skapat under kursen.

VILKET SPRÅK HÅLLS KURSERNA PÅ?

Alla kurser hålls på svenska som främsta språk och i de fall där det behövs så är det även på engelska. Om någon av våra lärare pratar engelska som huvudsakliga första språk så finns vi på plats med att erbjuda hjälp av undervisningen på svenska med om det behövs. Undervisningen anpassas efter de språk som deltagarna behöver och alla kommer att lära sig alla praktiska moment och teori.

BEHÖVER JAG NÅGRA FÖRKUNSKAPER?

Alla våra kurser är lämpade helt nybörjare till de som vill börja arbeta mer professionellt inom området eller redan arbetar inom dessa områden och vill fördjupa sig vidare. Klasserna anpassas efter det individuella behovet.

ANMÄLAN OCH BOKNING TILL KURSER

Vi använder oss av bokningsportalen Eventbrite där vi annonserar ut våra kurser och man säkrar sin plats på kursen genom att betala en förhands/anmälningsavgift. Denna avgift täcker en del av de materialkostnader som vi har i samband med kurserna eftersom de flesta av kurserna kräver att vi beställer specialmaterial i god tid. Därför krävs det en anmälningsavgift som säkrar din plats. Resten av beloppet för kursavgiften betalas innan kursstart där vi skickar ut en faktura på det beloppet.

Det går även bra att anmäla sin plats till oss genom att maila petra@helsinglight.com om man hellre önskar en faktura av oss både för anmälningsavgift och resterande belopp. När anmälningsavgiften är betald erhåller man en bekräftelse av att platsen är bokad. Anmälning till kurs är bindande och endast vid uppvisan av läkarintyg betalas anmälningsavgiften tillbaka vid avbokning av deltagande i kurser. Om du av andra skäl inte kan gå kursen med oss nu så har du anmälningsavgiften innestående hos oss och vi hjälper dig då med att boka in dig på andra kurser framöver. Om Helsinglight av något skäl behöver avboka kursen erhåller du hela anmälningsavgiften tillbaka.

ÅLDERSGRÄNS 18 ÅR?

De flesta av våra kurser innehåller en hel del krävande praktiska moment och teori med långa kursdagar som kräver en hel del av deltagaren. Vi rekommenderar därför en åldersgräns på 18 år. Vi gör undantag ibland där yngre deltagare ges möjlighet till att delta med målmans tillåtelse samt i dialog med den unge deltagaren i fråga. Vi hjälper gärna till med att besvara på frågor kring detta och för dialog kring de deltagare som är under 18 år för att se om kursen i fråga är lämpad för den personen eller ej.

FLER FRÅGOR?

Om du undrar över något mer och om det är något som vi har glömt att ta upp så skriv gärna ett mail till petra@helsinglight.com så kan vi hjälpa dig med svar på de frågor ni har.

ÖNSKEMÅL OM KURSER?

Har du önskemål om framtida kurser som du skulle vilja att vi arrangerade? Skicka då gärna ditt tips till petra@helsinglight.com

Vi ser framemot en kreativ höst och vinter på House of Helsinglight

Väl mött,
Petra Shara Stoor

FX Artist / Creative Director
House of Helsinglight

www.helsinglight.se

Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen