Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Fotograf och utvecklare Carl Öst Wilkens - nästa på Helsinglight AAiR

Fotograf och utvecklare Carl Öst Wilkens - nästa på Helsinglight AAiR

Fotografen och utvecklaren Carl Öst Wilkens blir nästa kreativa artist som testar Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence på House of Helsinglight, 9-16 november 2019.

Mitt namn är Carl Öst Wilkens, jag är en 26-årig fotograf/programmerare från skogen i Delsbo, Sverige. Även om jag växte upp nära naturen, tillbringade jag större delen av mina tidiga år med att leka med datorer, ofta fram till morgontimmarna. Det är något jag fortfarande gör, fast inte lika ofta.

The camera really has changed my perception of the world around me; nowadays, I might spend the night capturing the stars instead of sitting in front of a screen.

Det som fick mig att fotografera var hur tekniskt imponerande kameror är när det gäller att se i mörker. Och låt mig säga dig, världen är mycket mer intressant på natten. Problemet är att dina ögon inte kan visa det för dig. Att fånga norrskenet med en 30 sekunders exponering visar verkligen magin i det. Med rätt inställningar blir ett månbelyst landskap ljust som dagen.

Jag ser fram emot att komma ut ur stan ett tag för att fokusera helt på mitt kreativa arbete. Jag har besökt skolan tidigare och vet att det är en fantastisk miljö för det jag gör. Jag kommer att tillbringa min tid på Helsinglight med att fotografera de mörka omgivningarna, och arbeta på en Virtual Reality-upplevelse inspirerad av de kusliga skogarna i norra Sverige.

FÖLJ ÖST WILKENS PÅ SOCIAL MEDIA:

När jag delar mitt arbete gör jag det på instagram: https://www.instagram.com/ostwilkens/

Vill du testa Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence?

Vi har några fler platser tillgängliga för att vara med i vår testgrupp för Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence. Läs mer om vårt projekt för AAiR och ansök om att bli en del av vår testgrupp!
Vi letar efter alternativa kreativa/kulturarbetare inom genrerna:

 • Musik
 • Cosplay (tillverkning av kostym/rekvisita)
 • FX Art (FX Makeup, Masker, Animatronics etc)
 • Podcasters
 • Författare
 • Forskare
 • Illustration
 • Influencers
 • Videograf
 • Skulptörer
 • Tatuerinskonstnärer


För frågor - emaila petra@helsinglight.com

HELSINGLIGHT AAiR - ALTERNATIVE ARTIST IN RESIDENCE HAR STÖD FRÅN KULTURBRYGGAN

*Kulturbryggan (Kulturbryggan är en alternativ finansiär som genom att tilldela bidrag till projekt främjar förnyelse och utveckling inom kulturområdet i hela landet.)

Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen