Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Sculpta Sweden 24-29 juli på House of Helsinglight: En konstfestival utöver det vanliga

Sculpta Sweden 24-29 juli på House of Helsinglight: En konstfestival utöver det vanliga

Från den 24:e till 29:e juli kommer den idylliska byn Vattlång att bli konstens pulserande hjärta när vi på House of Helsinglight har glädjen att vara värdar för konstfestivalen Sculpta Sweden. Denna unika festival, som lanserades i Sverige förra året, erbjuder en arena för konstnärer att skapa och utställa sina verk på en ny plats varje år. I år är vi på House of Helsinglight inte bara värdar för festivalen, utan också stolta deltagare som konstnärer.

Theo Flonk, initiativtagare till Sculpta Festivalen skapar träkonst med motorsåg

Sculpta Sweden erbjuder en vecka av konstnärlig inspiration där konstnärerna kommer att skapa sina konstverk på plats och därigenom ge besökarna en unik inblick i skapandeprocessen. Festivalen är dock mer än bara en utställning av konstverk. Det är en hyllning till olika unika konstformer, från detaljerade mönster frästa i ben, till träskulpturer formade med motorsåg, keramikhantverk, metallkonstverk och traditionellt smide. Sculpta Sweden är dock inte bara en plats att bevittna konst - det är en plats att uppleva den. Som besökare kommer du att få möjlighet att interagera med konstnärerna, förstå deras kreativa processer och vem vet, kanske till och med lära dig något nytt.

Adam Bradley medverkar även på Sculpta och skulpterar med motorsåg

Tatum Kempers and Rick Kup (från Nederländerna) skapar gemensamma konstinstallationer under Sculpta

Kent Klint Engman skapar även konst med motorsåg under Sculpta Sweden

Anja Tellin skapar konstverk i metall under Sculpta Festivalen

De som inte finns med på bild är krukmakare Nicklas Bergström som kommer att skapa hantverk i lera och Fredrik Thelin som kommer medverka med smide i järn. 

Petra Shara Stoor, (House of Helsinglight), kommer att delta i festivalen och dela med sig av hennes unika arbetsprocess med skelettkonst. Som skelettkonstnär på Skulls & Bones Artwork förvandlar Petra ben till konstverk genom att skapa detaljerade mönster och dekorationer, vilket resulterar i konstverk som är både vackra och tankeväckande. Hennes arbete utmanar gränserna för konventionell konst och bär vittnesbörd och är en hyllning till livet som en gång var.

Petra Shara Stoor skapar skelettkonst under Sculpta Sweden

 

Öppettider:

För alla som vill uppleva konstnärligt skapande är våra öppettider: mån - fre, kl. 10-15. Lördagen den 29 juli avslutar vi med en konstutställning som är öppen kl. 10-17. Adressen är Vattlång 114, Nordanstig.

Vi ser fram emot att välkomna dig till House of Helsinglight i sommar, beläget i den pittoreska Vattlångsdalen. Mer än bara en plats - det är även vårt kreativa hem och vår skollokal i utveckling. Vi hoppas att du kommer att uppskatta att utforska vår värld av konst, och kanske kommer du att upptäcka en konstnär som berör ditt hjärta på ett speciellt sätt.  Vem vet, kanske hittar ett konstverk hem till dig. Vi ses på Sculpta Sweden!

 

Föregående artikel Magi, monster och makeup: Förbered dig för Halloween – Handla i vår shop nu!
Nästa artikel NärCon närmar sig - köp dina cosplay-linser från Helsinglight!

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen