Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Specialeffektdesignern och fotografen Rubén Gerardo Alfaro Moreno - nästa på Helsinglight AAiR

Specialeffektdesignern och fotografen Rubén Gerardo Alfaro Moreno - nästa på Helsinglight AAiR

Den mexikansk-brittiska specialeffektdesignern och fotografen Rubén Gerardo Alfaro Moreno blir nästa kreativa artist på Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence, 22-30 november 2019.

Rubén Gerardo Alfaro Moreno är en mexikansk-brittisk specialeffektdesigner och fotograf född i Zamora, México, som bor i London, Storbritannien. Rubén ansökte om att få vara med i Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence och skrev i sin ansökan varför han skulle vilja uppleva vårt kreativa residens:

”Det här skulle vara en fantastisk möjlighet att få kontakt med människor med liknande intressen och samtidigt lära sig om andra kulturer samtidigt som man skapar arbete utifrån omgivningen. Jag är en mexikansk artist men känner mig väldigt knuten till den skandinaviska kulturen, mitt artistnamn i sig "Myrkky" kommer från det finska språket.
Jag tror att det skulle vara en unik upplevelse att skapa något unikt på Helsinglight.

Projektet jag skulle vilja göra på Helsinglight är en serie fotografier baserade på skandinavisk folklore, fantasy och skräck. Projektet kommer att använda fotografi och specialeffekter för att skapa bilderna.
Skandinavien har ett stort antal legender och myter att arbeta med och vad är bättre än att använda din omgivning för att öka det unika och kusliga med projektet.”

Rubén kommer att ha sällskap av sin syster Laura och hans vän Mónica, båda från Zamora, México. Laura är industridesigner med intresse för FX Makeup och hon har gjort workshops om ansiktsgjutning och masktillverkning tidigare. Mónica arbetar inom internationell marknadsföring, hon har inte gjort något relaterat till den här branschen tidigare men hon brinner väldigt mycket för Rúbens arbete. Både Laura och Mónica är superglada över att gå med Rubén på Helsinglight AAiR för att hjälpa honom med hans projekt.

Vi välkomnar er tre till Helsinglight AAiR och vi hoppas att ni kommer att få en jävla grym kreativ vistelse hos oss ;)

Rubén Gerardo Alfaro Moreno - Biografi

Rubén Gerardo Alfaro Moreno är en mexikansk-brittisk specialeffektdesigner och fotograf född i Zamora, México. Han flyttade till London 2000 för att studera Special Effects Design vid London Southbank University. Efter examen började Rubén sin filmkarriär med fokus på specialeffektsminkning, ljussättning och scenografi i flera filmer. Han flyttade sedan till efterproduktionssidan av filmindustrin fram till idag där han arbetar som 3D-stereograf för 3D-funktioner som består av över 140 färdigställda titlar hittills.

Medan han gjorde en karriär inom film upptäckte Rubén en passion för fotografi. 2005 skapade han “MYRKKY PHOTOGRAPHY & FX STUDIO”. Som ett stort fan av skräckfilmer bestämde han sig för att kombinera sin erfarenhet av specialeffekter, ljussättning, scenografi och fotografering och började skapa skräckfotografi.

Sedan dess har Rubéns verk visats flitigt i både soloutställningar och grupputställningar tillsammans med konstnärer som Marilyn Manson och HR Giger runt om i USA, Méxiko och Storbritannien. 2017 publicerade han sin första skräckfotograferingsbok med titeln "RED", följt av sin andra bok, "MYRKKY 1", publicerad 2019. Som en del av sin karriär inom skräckfotografering och specialeffekter har Rubén coachat upp-och- kommande fotografer och koordinerar skräckworkshops i London, Guadalajara och New York sedan 2018.

Rubén Gerardo Alfaro Moreno - Artist Statement

Som självlärd fotograf förväntade jag mig aldrig att något så nischat, som skräckfotografering, skulle vara en så stor del av min karriär inom specialeffekter. Att skapa skräckfotografering har drivit mer än något annat för att komma ur min komfortzon. Jag försöker alltid placera mig själv i bilden när jag planerar en skräckscen, ibland kan det vara känslomässigt dränerande när jag jobbar med svåra att diskutera ämnen som liv, död, självmord och mord.

Naturligtvis finns det alltid den roliga delen av att arbeta i fotograferingar som involverar skapandet av monster, zombies, vampyrer, etc. Min fotografering kan vara ganska chockerande, och den syftar till att provocera och störa tittarnas känslor. Allt mitt arbete har ett mycket filmiskt utseende vilket gör min skräckfotografering väldigt unik. Under årens lopp har jag kunnat inte bara ta ett enkelt foto, utan skapa något fantastiskt med hjälp av teatralisk belysning, smink med specialeffekter, pyroteknik och scenografi, som får dig att titta två gånger.

FÖLJ RUBÉN GERARDO ALFARO MORENO PÅ SOCIALA MEDIA:

Instagram: @myrkky_horror_photography
Facebook page: https://www.facebook.com/Myrkky.photography/
LinkedIn profile: Rubén Gerardo Alfaro Moreno

Website: http://myrkky.com

Vill du testa Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence?

Vi har några fler platser tillgängliga för att vara med i vår testgrupp för Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence. Läs mer om vårt projekt för AAiR och ansök om att bli en del av vår testgrupp!

Vi letar efter alternativa kreativa/kulturarbetare inom genrerna:

 • Musik
 • Cosplay (tillverkning av kostym/rekvisita)
 • FX Art (FX Makeup, Masker, Animatronics etc)
 • Podcasters
 • Författare
 • Forskare
 • Illustration
 • Influencers
 • Videograf
 • Skulptörer
 • Tatuerinskonstnärer

För frågor - emaila petra@helsinglight.com

HELSINGLIGHT AAiR - ALTERNATIVE ARTIST IN RESIDENCE HAR STÖD FRÅN KULTURBRYGGAN

< p>*Kulturbryggan (Kulturbryggan är en alternativ finansiär som genom att tilldela bidrag till projekt främjar förnyelse och utveckling inom kulturområdet i hela landet.)
Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen