Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Välkomna Amfiria - vår första alternativa artist in residence

Välkomna Amfiria - vår första alternativa artist in residence

Vi är så glada över att presentera och välkomna Amfiria - den allra första artisten som besökte och stannade på Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence! Amfiria kommer från Istebna, södra Polen och hon har målat sedan en ung ålder, på alla möjliga ytor... Amfiria har främst skapat fantasykonst som långsamt förvandlats till fordonsämnen, men ständigt experimenterande och försökt uttrycka sig på olika konstnärliga grunder. Vi är glada över att välkomna Amfiria till Helsinglight AAiR!

Lansering av Helsinglight AAiR testgrupp i maj 2019

Vi går igenom alla ansökningar som skickas till oss för att vara en del av testgruppen och vi håller på att välja ut en handfull artister från olika delar av världen och inom olika genrer för att prova vår Alternativa Artist in Residence. Vi bjöd in kreativa människor att ansöka om att vara med i en testgrupp för att hjälpa oss skapa den bästa kreativa semesterorten och oasen vi kan för artister, kulturarbetare, entreprenörer, speldesigners, forskare, musiker, fotografer, författare, dansare, artister, alternativa och magiska livsstilssökande och -njutare etc etc...detta är bara början för vårt älskade Helsinglight!

Artist Amfiria - Den första att prova vår Alternative Artist in Residence

Amfiria blir den första artisten att prova vår Helsinglight AAiR, men hon har också fått ett stort intresse för FX Art och börjar sitt Helsinglight-äventyr med att delta i 10-dagars Silikomaskskapande Workshop 2-12e maj. När FX-workshopen är klar kommer hon att testa Helsinglight AAiR och utforska mer kreativitet och eventuellt arbeta i ett samarbete med FX-artist/Skull-artist och ägare av Helsinglight Petra Shara Stoor.

AAiR-studion genomgår just nu stora renoveringar och vi ligger lite efter schemat med allt arbete som behöver göras, men vi håller tummarna för att vi är klara med delar av lägenheten i tid. På ett eller annat sätt kommer hon att prova lägenheten innan vistelsen är över. Tålamod och att hitta kreativa lösningar kommer att vara en del av testet :P

Vi bad Amfiria berätta lite om vad hon ser fram emot och berätta lite mer om sig själv för oss och er alla och dela med oss av hennes arbete. Detta är vad hon sa:

Q&A för Amfiria

Q: Berätta Amfiria, varför ansökte du om att få vara med i vår testgrupp för Helsinglight AAiR?

A: När jag såg din AAiR-"annons" på Facebook, tänkte jag - det är ett fantastiskt initiativ! Jag väntade inte länge och jag skickar det till alla mina vänner som kan vara intresserade av det. Det tar mig några dagar när jag dock... kanske ska söka också.....? Jag planerade att åka till Kanada samma tid i ett år.. men.. oh well.. Det låter som något för mig, jag drömmer alltid om ett eget konstnärligt boende där jag kan bjuda in konstnärer, organisera konstläger och arbeta tillsammans.. Jag tror på ödet så .... du lever bara en gång ...

Q: Vad ser du fram emot på Helsinglight?

A: Jag ser fram emot att träffa andra konstnärer, få nya vänner, ändra åsikter, diskutera konst, bli inspirerad, lära mig nya tekniker, skapa något jag aldrig har möjlighet eller tid till och kanske koppla av lite (för mig betyder det kreativa aktiviteter alltihopa) dagar i alla fall - men utan allt ansvar kvar hemma ;) Jag hoppas kunna ha kul, skapa något trevligt, få nya vänner och givetvis lämna något unikt, inspirerat av Helsinglight efter min vistelse där.

Q: Vad hoppas du att den här kreativa upplevelsen på Helsinglight ska ge dig?

A: Jag skulle vilja stanna där för för inte så länge sedan bestämmer jag mig för att börja ett nytt kapitel i mitt liv. Efter långa år av icke-konstnärligt heltidsjobb i England vill jag ta igen all den förlorade tiden - och göra det jag verkligen älskar - att helt offra för konsten. Rensa sinnet, ladda batterierna. Att byta miljö kommer säkert att hjälpa. Jag älskar att resa, besöka platser, träffa människor, lära mig nya saker så jag tror att det kommer att bli en fantastisk upplevelse.

Amfiria - Artistbiografi

Hej, jag heter Amfiria, det är bara Amfi för vänner. Jag kommer från Istebna, södra Polen. Jag har målat sedan jag var ung, på alla möjliga ytor... Jag har varit självlärd och alltid sysslat med många konstområden. Jag är medlem i Art Association "Brzimy" och studerade konst vid Silesian University. Jag deltog i många konstläger i Polen såväl som utomlands. Mina verk var involverade i många utställningar i Polen samt i Ungern, Italien och Grekland. Som konstnär har jag alltid letat efter det konstfält som passar mig mest och som är mest inspirerande. Jag har främst skapat fantasykonst som långsamt förvandlats till fordonsämnen, men ständigt experimenterat och försökt uttrycka mig på olika konstnärliga grunder.

Jag brukade göra mycket väggmålningar och oljemålning. Under de senaste 20 åren har jag gjort en hel del skulpturer, gipsreliefer, grafiska mönster och OOAK-dockor. Mina verk finns främst i privata samlingar, i länder som Polen, Ungern, Italien, Schweiz, Tyskland, Tjeckien, Sverige, Norge, England och Kanada. Jag är entusiastisk över bilismen som jag tycker passar bäst när det gäller det jag har skapat.

I många år har jag skapat psykedeliska kaniner och lyckats med dem. I början av 2018 genomförde jag pinstripingkurs vilket var en fantastisk möjlighet till nya möjligheter. Sedan dess har jag ställt ut mina verk på många olika Custom Shows och relaterade evenemang, där jag var framgångsrik och fick positiv feedback. Nu sysslar jag huvudsakligen med de brett förstådda områdena Custom Culture och har försökt kombinera nyinlärda färdigheter med min stil och sätta in gammaldags konst i det också.

Amfiria - Socialamedia

HELSINGLIGHT AAiR - ALTERNATIVE ARTIST IN RESIDENCE HAR STÖD FRÅN KULTURBRYGGAN

*Kulturbryggan (Kulturbryggan är en alternativ finansiär som genom att tilldela bidrag till projekt främjar förnyelse och utveckling inom kulturområdet i hela landet.)

Föregående artikel Helsinglight AAiR - Tankar och reflektioner av Myrkky Photography

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen