Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Florian Schäfer, Tema: Ent, grupp 5

Creative Challenge - Slutresultat av Florian Schäfer, Tema: Ent, grupp 5

Grupp 5 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats. Temat för deras utmaning var att skapa en entré i lera, med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat det slutliga arbetet av varje kreativ utmanare/deltagare i grupp 5 kommer vi att tillkännage vinnaren i gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Florian Schäfer, kreativ utmanare, grupp 5.

– "The spirit of the land” av Florian Schäfer

Memory of the Ground

Vi kommer ihåg.

Sedan dina första steg tog din sort från träden ner till jorden, gick du på oss. Du tog vår yngel, grävde upp vår yta och begravde till och med den avlidne inom oss. Som löv föll från grenarna rann blod ner från dig och täckte jorden i århundraden. Du tog från oss, du gav oss. Fyllde oss med minnen, mening... och makt.

Som en osynlig grund för din existens samexisterade vi under dig, andades den inaktuella luften från dina lungor och gav jorden för din överhöghet. Vi förblev tysta och vilade.

Vi växte upp i din skugga, försvann i årstidernas cirkel och växte oss starkare. Vi såg dig från tusen ögon, observerade varje steg du tog. Och med kropparna kom förståelse. Även när du bröt igenom vår hud - på jakt efter det flytande guldet djupt i vår kropp, slösade du inte ens en enda tanke på konsekvenserna av dina handlingar.

Tiden har förändrats.

Vi lyssnade till de dödas ord. Vi blev starka och långa. Och nu har vår tid för en gång för alla kommit. Krypande kvistar kommer att viska namnen på de fallna och jordens andar kommer att sträcka sig uppåt mot jordytan. Grenar kommer att gå när vårt förflutnas förnyelse blir ett levande bevis på ditt dårskap. Vi kommer att hämta det du tog från oss. Vi är landets andar. Vi är många. Och vi minns.


- Florian Schäfer

 

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Jonas Öhman, Tema: Ent, grupp 5
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Martin Franzén, Tema: Ent, grupp 5

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen