Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Malin Zedigh, Tema: Uggla, grupp 4

Creative Challenge - Slutresultat av Malin Zedigh, Tema: Uggla, grupp 4

Grupp 4 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats. Temat för deras utmaning var att skapa en uggla i lera, med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 4 kommer vi att tillkännage vinnaren av gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Malin Zedigh, kreativ utmanare, grupp 4.

Ugglan “Miserei” av Malin Zedigh

 

Creative Challenge var ett mycket bra sätt för mig att pressa mig själv att vara kreativ på min fritid igen. Med ett väldigt kreativt och krävande jobb glöms ofta mina egna projekt utanför jobbet bort. Det här var ett tillfälle att regera lite i arbetsdelen av livet och faktiskt avsätta tid, energi och kreativitet för mitt eget projekt.

Det har varit väldigt progressivt att bevisa för mig själv att jag kan göra klart en skulptur, men det var också superkul att komma på ett koncept/karaktär och ha det i åtanke när jag skulpterade och vävde ihop de två.

Jag känner också att jag jobbar annorlunda när jag vet att mitt projekt kommer att visas offentligt jämfört med något som bara kommer att stå på en hylla i min lägenhet. Jag tycker att det är väldigt utmanande på ett bra sätt att vänja sig vid att en publik ser vad man skapar, på det sättet blir jag mindre och mindre rädd för att visa mina alster för andra. Speciellt i en sådan stödjande gemenskap!

Väldigt roligt initiativ! Mycket intressant att se andra artister ta sig an teman på väldigt olika och individuella sätt. Tack igen!

Miserei

"Oj vad snyggt!" tänkte den unga lilla uggleliknande varelsen upprymt för sig själv och dök ner från himlen mot en ensam fyrklöver. Hon hade känt en övertygande lust att flyga i denna riktning ett tag och verkade ha hittat syftet med dagens resa i denna lilla skatt. Klövern satt på trädgrenen i Helsingljusskogen och på avstånd kunde man urskilja siluetten av en fridfull och välmående stad. Staden var stor och stolt, med livliga gator, livliga marknader och vacker arkitektur. I denna del av landet hade staden haft turen att förbli ganska oberörd av krig, konflikter och olyckor i många decennier... tills nu.

Föga visste invånarna om den förestående förödelse och ödslighet som var på väg att härda den nu blommande staden i många år framöver.

Miserei, som gladeligen skötte sina egna saker, upptäckte bara världen för första gången. Eftersom hon var så ung visste hon inte så mycket om sig själv eller om världen, men hon kunde på något sätt alltid känna vart hon skulle vara på väg som den kallade henne, nästan som om hon kunde känna lukten av det över många mils flyg. På något sätt befann hon sig alltid i närheten av sådana vackra platser med glada, blomstrande gemenskaper av människor. Hon älskade att se barnens och deras familjers leende ansikten, de färgglada fälten fyllda med boskap och grödor, bröllop, födelsedagar, årliga festivaler och högtider som människorna deltog i.

Det var så hon tillbringade sina dagar, lyckligt ovetande om att ingen av platserna hon besökte någonsin var densamma efter att hon lämnade. Dagarna för de människor som hade oturen att korsa vägar med Miserei verkade gråare och mörkare efteråt, befläckade av olika slags olyckor.

Omedveten om att den lycka hon älskade så mycket sögs bort och förbrukades av varje sekund hon tillbringade i närheten, hon drogs alltid till de lyckligaste platserna och människorna, som de få andra av hennes slag. Hon hade inte träffat någon annan som hon än, än mindre sett sin egen spegelbild, så hon var inte medveten om de blodröda ögonen som gav människor små frossa längs ryggraden, än mindre de vingade vingarna eller de långa klorna som sticker ut från hennes fötter och vingar.

Hon skulle en dag växa upp och bli nästan allvetande och inse att hon är ett sällsynt slags omen, som livnär sig på lycka bara för att föra undergång, ve och katastrof över de omedvetna själar som försörjer hennes livskraft. När Miserei är medveten om sina krafter kommer Miserei att gradvis öka mängden otur och förstörelse, så småningom tillräckligt till orkaner, översvämningar, pest, tunnland med förstörda grödor - och i vissa fall till och med krig eller massutrotning.

Men för tillfället flyger hon runt precis som vilken annan fågel som helst (bara speciellt tilltalad av lyckobringare) lyckligt ovetande om att hon är en helt ond varelse, designad för att vara förebudet om olycka.

- Malin Zedigh

Föregående artikel Vinnaren i grupp 4: Carla Owen och ugglan "Owlfred"
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Maria Dahl, Tema: Uggla, grupp 4

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen