Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Maria Dahl, Tema: Uggla, grupp 4

Creative Challenge - Slutresultat av Maria Dahl, Tema: Uggla, grupp 4

Grupp 4 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats.Temat för deras utmaning var att skapa en nyckfull, lurig liten uggla i lera. En uggla med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 4 kommer vi att tillkännage vinnaren av gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Maria Dahl, kreativ utmanare, grupp 4.

Ugglan “Owlivia” av Maria Dahl

 

Först och främst vill jag tacka Petra och Fredrik för en fantastiskt välorganiserad och mysig tävling! När jag såg de första deltagarna och deras skapelser blev jag väldigt intresserad och nyfiken, de verkade ha så roligt. Så när det fanns platser kvar att delta själv var jag tvungen att chansa trots att jag aldrig gjort det här. Hjärtat sa JA, och tänkte att det går som det går. Jag älskar fantasy så det var väldigt spännande hela vägen från att få paketet med lera till att tävlingen avslutades och du kan se vad de andra i laget har skapat i samma tema som du själv. Kan säga att det var extremt svårt att hålla tillbaka massor av idéer, då man måste anpassa sig för att både tid och lera ska ta slut!

Owlivia

Det finns en historia... Att om du någon gång går vilse i skogen ska du viska * Oowliviiaa *, då kan du höra det surrande ljudet runt träden, en snabb skugga sveper över dig, och om du tittar upp kan du se att hon cirklar där borta för att bekräfta att hon ser dig och sedan visar dig vägen ut ur skogen. Har du hört talas om henne? Nej? Låt mig berätta hennes historia...

För mycket länge sedan fanns det en jägmästare som bodde djupt inne i de gamla skogarna i Helsinglight. Han var ingen jägmästare, nej han var Morgathorn. Han var en lång och kraftfull man med magiska krafter. Han hade ett stort hjärta och var en djurvän med den renaste själen, han hjälpte till exempel alla djur som blev skadade, fastnade i ihåliga grottor och även små djur som gick vilse i den enorma skogen. Och han tog hand om de stora träden och alla växter i naturen, han brydde sig om dem alla och var en högt respekterad och älskad person. En dag hittade han en ärrad och ledsen uggla inuti en gammal stam, hur den slutade vet ingen.

Men han tog med sig ugglan hem och när ingen visste vem hon var lät han henne stanna och hon blev trygg, glad och full av liv. De hittade starka band i varandra redan från början och blev oskiljaktiga vänner. De hade det jättebra tillsammans och så kom dagen Morgathorn låg på sin dödsbädd, hela skogen samlades och de sörjde mycket. Solens strålar tog sig igenom träden och skapade en fin ceremoni på plats. Vad hände med ugglan? Jo, han hade döpt henne till Owlivia, och under de åren tillsammans hade han skapat en förtrollad amulett som hon skulle få den dag han skulle gå bort.

Hans magi fördes genom amuletten och den hade nu spridit sig över hennes kropp. Han hade gett henne ett nytt liv, med egenskaper som skulle hjälpa henne med hennes livsviktiga uppdrag. Hjälper skadade djur, hjälper förlorade små barn hem till sina familjer igen. Hon hjälpte också till att lämna meddelanden till djur som kan ha levt i andra skogar. Hon älskade sitt livsuppdrag, man kunde alltid se henne vara glad och alltid så snäll och hjälpsam. Det var historien om Owlivia. Och här ser man att hon faktiskt finns.

- Maria Dahl

Ps. Ser du fågeln, ormen och ekorren? Du missade precis haren men du kan se hans meddelande på marken.

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Malin Zedigh, Tema: Uggla, grupp 4
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Hanna Gunséus, Tema: Hare, grupp 3

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen