Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Vinnaren i grupp 4: Carla Owen och ugglan "Owlfred"

Vinnaren i grupp 4: Carla Owen och ugglan "Owlfred"

Vi är glada över att kunna presentera för dig att den kreativa utmanaren som går vidare till finalen från grupp 4 är Carla Owen och hennes uggla "Owlfred". 🤩 Det betyder att Carla har säkrat en plats i finalen där hon kommer att tävla om det stora priset att bli korad Helsinglight Creative Champion samt att få en exklusiv en veckas kreativ vistelse på Helsinglight AAiR för två personer.

Ord från Helsinglight-juryn

Vi älskar att se alla fantastiska varelser och enastående arbete i lera av utmanarna som deltar i Helsinglight Creative Challenge. Det har verkligen varit mer än vi någonsin kunde ha hoppats på och även att höra all fantastisk feedback från de som deltog i utmaningen, hur mycket det har inspirerat dem och väckt deras kreativitet.

När vi fattade beslutet fann vår jury att Carlas skulptur och varelse "Owlfred" var mycket väl utförd. Den här skulpturen är vackert avslutad, med så intrikata detaljer, en fantastisk blandning av textur i hennes skulpturarbete och hon lyckades verkligen fånga känslan av "faktiska kläder" på ugglan. Vi älskar också tjänarmusen och andra tillbehör samt den fantastiska blandningen av annat material i hennes färdiga verk. Kroppsspråket för "Owlfred" är fantastiskt, det berättar historien på egen hand. Carla lyckades skapa en fantasiuggleskulptur med ett väldigt magiskt uttryck!

Grattis Carla, vi är spännande att se vad du kommer att skapa i finalen i Helsinglight Creative Challenge!

Owlfred

Det här är Uggla, den mycket gentlemannaugglan. I höglandet i Skottland växte han upp men har sedan dess rest världen runt på jakt efter nya upptäckter. Under sina senare år återvände han till sitt hemland Skottland för att söka sin lycka inom lavgin-bryggning.

Genom att skapa sin enastående gröna sprit kunde han köpa ett blygsamt hus där han kunde odla sin stora samling artefakter från hela världen. Guldmynt som hittades under de stora pyramiderna i Egypten, skelettet av hans utdöda förfader, den skrämmande Owlodont, samt hans stora samling av gravar och rullar.

Hans samling av böcker har vuxit så mycket under åren att han har förvandlat den till ett litet bibliotek där forskare kommer från alla håll för att undersöka de olika ämnen som Owlfred har funnit intresse för under sin livstid. På sin nyfunna fritid njuter Owlfred av ironin i fågelskådning och samtidigt njuter av vinprovning med sina gamla kompisar. Men ingenting kan slå känslan av att sitta i hans arbetsrum en vindpinad söndagsmorgon i Skottland, en eld som spricker i hörnet och hans favoritsats Lichen gin serveras till honom på ett silverfat av hans senaste butler. Han har haft många gnagare under åren men ofta kan han inte motstå frestelsen av ett snabbt mellanmål efter att han har serverats sin drink...

Skulptur & Berättelse av Carla Owen

Instagram: @carla_owen_creations
Facebook: Carla Owen Creations

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Carla Owen, Tema: Uggla, grupp 4
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Malin Zedigh, Tema: Uggla, grupp 4

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen