Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Nikki Cogley, Tema: Uggla, grupp 4

Creative Challenge - Slutresultat av Nikki Cogley, Tema: Uggla, grupp 4

Grupp 4 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats. Temat för deras utmaning var att skapa en uggla i lera, med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 4 kommer vi att tillkännage vinnaren av gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Nikki Cogley, kreativ utmanare, grupp 4.

Ugglan "Croi" av Nikki Cogley

 

Tack så mycket för att du satte upp den kreativa utmaningen och lät mig delta. Jag gillade verkligen temat eftersom jag är hemligt kär i ugglor. Att ha ett tema och deadline och att kunna se alla andra grupper och deras kreativa process gav mig verkligen en boost och den motivation som behövdes för att återgå till att pyssla och skapa.

 

Croi

Du känner henne förmodligen. Du har hört historier om hennes onda sätt. Dina föräldrar kan ha varnat dig för henne, du kanske till och med har hört de frenetiska historierna om dem som påstår sig ha sett henne. De kallar henne The White Witch, The Banchee, The Woman of death, The White Woman, The Ninefold Goddess och kanske har du till och med känt henne som Blodeuwedd. Oavsett namn är berättelserna om makt och hämnd tillräckligt att veta. Du vill inte känna henne.

Hennes historia är lång och berättad i många olika versioner. Ingen vågar korsa hennes väg ingen med ett halvt värde på sitt liv skulle söka upp henne. Ändå kallades hon från sin tillflyktsort, gjuten tillsammans med blommorna av primula, ängssöt, kastanj och hagtorn. Hon förvandlades till en vacker kvinna och presenterades som en brud för kungens son. Förväntas att bara följa och överensstämma med hon följde detta förmodade arrangemang ett tag. Men hennes hjärta föll för någon annan. På samma sätt kan löven på trädet inte motstå att blåsa i vinden. Eller så kan ängsblommorna inte motstå att luta sig mot solen. Hon visste att hon hade en annan väg och hon ville följa den.

Hon gjorde vad vilken missnöjd fru som helst skulle göra för över 500 år sedan. Hon gjorde en plan för att döda sin man. Det behöver inte sägas att detta inte gick enligt planerna. Hon upptäcktes och straffades av sin skapare. Han kunde inte bara förstöra blomman han skapade så han förvisade henne till skogens mörker. Förvandlade henne till en uggla. Instängd i mörkret och hatad av skogens andra fåglar. Det var en dom om utblottad och isolering. Knappast det liv en före detta blomma skulle trivas i.

Hon är stark. Hon tillbringade flera år med att hemsöka natten, bitter och ensam. Hon överlevde och sprack ofta av ilska och sorg. Trots allt tog hon detta på sig själv, eller gjorde hon det. Hon frågade inte till mig, hon valde inte sin man, hon kunde inte ha förutspått hur hennes hjärta skulle kännas. Denna plåga gick fram och tillbaka i åratal tills hon till slut insåg, hon kom från skogen, det här är hennes hem, hennes rötter. Hon kan återfå sin själ och få en nystart en nystart. Så många år har gått. Monarkin har bränts ner till grunden, hennes berättelse har förvrängts så mycket att ingen riktigt minns sanningen längre. Hennes kärlek, han är sedan länge borta.

En ny utmaning väntar henne. Hon måste lära sig att gå igen. Förbannelsen är tunn och hon börjar tyna bort. Fjädrar faller, hennes röst reducerad till ett skrik. Med den enda magi hon känner bygger hon upp sig själv med delar av skogen. Hon håller fast vid en gren och försöker samla allt hon kan för att börja bygga om. När allt kommer omkring är hon na foraoise. Skogens hjärta. Croí för kort.


- Nikki Cogley

Jun 22 2020 at 10:10am

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Frej Rokka, Tema: Uggla, grupp 4
Nästa artikel Creative Challenge - Slutresultat av Carla Owen, Tema: Uggla, grupp 4

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen