Gå vidare till innehåll

Språk

Land

Creative Challenge - Slutresultat av Carla Owen, Tema: Uggla, grupp 4

Creative Challenge - Slutresultat av Carla Owen, Tema: Uggla, grupp 4

Grupp 4 har avslutat sin kreativa utmaning och vi är glada att kunna presentera för dig deras sista bilder av karaktären som skapats. Temat för deras utmaning var att skapa en uggla i lera, med magiska förmågor som lever i Helsinglights djupa mörka skogar. När vi har presenterat slutarbetet av varje kreativ utmanare/tävlande i grupp 4 kommer vi att tillkännage vinnaren av gruppen som kommer att gå vidare och tävla i finalen senare. Detta är slutresultatet av Carla Owen, kreativ utmanare, grupp 4.

Ugglan "Owlfred" av Carla Owen

 

Jag har haft så roligt att arbeta med den här utmaningen och det har verkligen tvingat mig att göra arbetet till ett tema som jag aldrig skulle ha tänkt på! Jag fullkomligt älskar den lilla gentlemannen som jag har skapat och allt den har gjort är att få nya idéer i mitt huvud för framtida projekt. Det har sakta blivit uppenbart för mig att jag fungerar bättre när jag har lite sund konkurrens för att pressa mig ur min komfortzon. Det har varit fantastiskt att se de olika ansatserna på utmaningstemat och jag kan inte vänta med att se dem alla i sin fullbordade glans!

 

Owlfred

Det här är Uggla, den mycket gentlemannaugglan. I höglandet i Skottland växte han upp men har sedan dess rest världen runt på jakt efter nya upptäckter. Under sina senare år återvände han till sitt hemland Skottland för att söka sin lycka inom lavgin-bryggning.

Genom att skapa sin enastående gröna sprit kunde han köpa ett blygsamt hus där han kunde odla sin stora samling artefakter från hela världen. Guldmynt som hittades under de stora pyramiderna i Egypten, skelettet av hans utdöda förfader, den skrämmande Owlodont, samt hans stora samling av gravar och rullar.

Hans samling av böcker har vuxit så mycket under åren att han har förvandlat den till ett litet bibliotek där forskare kommer från alla håll för att undersöka de olika ämnen som Owlfred har funnit intresse för under sin livstid. På sin nyfunna fritid njuter Owlfred av ironin i fågelskådning och samtidigt njuter av vinprovning med sina gamla kompisar. Men ingenting kan slå känslan av att sitta i hans arbetsrum en vindpinad söndagsmorgon i Skottland, en eld som spricker i hörnet och hans favoritsats Lichen gin serveras till honom på ett silverfat av hans senaste butler. Han har haft många gnagare under åren men ofta kan han inte motstå frestelsen av ett snabbt mellanmål efter att han har serverats sin drink...

- Carla Owen

Föregående artikel Creative Challenge - Slutresultat av Nikki Cogley, Tema: Uggla, grupp 4
Nästa artikel Vinnaren i grupp 4: Carla Owen och ugglan "Owlfred"

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända för att visas

* Obligatorisk

Senaste från bloggen